Fibromassage

Kärleksfull kroppsbehandling

En mjuk, kärleksfull och omhändertagande kroppsbehandling där man jobbar med fibroolja, avslappningsmusik och varm vetekudde. Man får en total avslappning i både kropp och själ. Fast att massagen är mjuk och avslappnande så jobbar den på djupet och löser muskelspänningar i hela kroppen. Blodcirkulationen ökar och slaggprodukterna rensas ut ur kroppen. Denna behandlingen är bra även för icke fibromyalgi-patienter. Om man bl a har koncentrationssvårigheter, oro, svårt att somna och sover oroligt samt värk i kroppen.

FibroOlja med råvaror av högsta kvalitet. Oljan har en värmande effekt samt tillför Omega 3, Omega 6 och GLA. Rena vegetabiliska oljor ger det ”rätta glidet” och tillför huden nödvändiga fettsyror som linol- och linolensyra. Fungerar mycket bra som mjukgörande hudolja. De eteriska oljorna ökar genomblödningen i muskulaturen.

Innehåll gurkörtsolja, arnica, olivolja, rapsolja, sesamolja, sheasmör, tistelolja, samt E-vitamin. Eteriska oljor: Ingefära, lavendel, rosmarin samt Rose absolue. Fri från konserveringsmedel och syntetiska oljor.

För lediga tider och bokning
Klicka här

Studier bakom Fibromassage

Två landstingsprojekt och fler än 1500 behandlingar ligger idag till grund för fibromassage som behandlingsmetod. Totalt har cirka 1 500 behandlingar utförts. Den utgör en central roll i den behandling som givits patienterna i projektet.

Massagen, som utförs med strykningar och olika handgrepp, är individuellt anpassad för varje patient. Ett nära samspel mellan patient och terapeut är en viktig förutsättning för bra resultat. Samtliga patienter har fått två behandlingar varje vecka, en behandling har tagit ungefär en timma, sammanlagt 14 behandlingstimmar.

Samtliga 71 patienter som ingick i projektet, upplevde fibromassagen mycket positiv. Efter knappt 2 månaders kursmedverkan noterades en signifikant sänkning när det gäller symtom som känslomässig reaktion, brist på energi, fysisk rörlighet, sömnstörning, smärta och social isolering.

Vissa upplevde en förbättring redan efter fem- sex behandlingar, medan andra behövde tio-elva behandlingar för att uppnå likvärdigt resultat. Det är därför viktigt att ge patienten den tid som behövs. Massagen ska ses som ett komplement till övrig behandling. Den har öppnat upp möjligheten för rehabteamet (läkare, sjukgymnast, kurator, arbetsterapeut och dietist) att komma närmare det primära målet dvs. att öka psykisk och fysisk funktion.

VILL DU VETA MER?
Ring: 070 413 41 71

Kontakta mig

Adress

Sockertoppen 6 BV till höger
245 33 Staffanstorp

Kontakt

070-413 41 71
kontakt@ann-silwer.se

Skicka meddelande